Aktuellt


Inlägg

Personliga assistenter sökes till Göteborg med kranskommuner

Av Luna Care AB Inga kommentarer

Luna Care är ett företag som arbetar för och med människor som behöver personlig assistans vilket vi har lång erfarenhet av att utföra och administrera. Vårt fokus är att klientens tillvaro ska vara optimal och vi lägger stor vikt vid att väl anpassad personal ska arbeta hos våra klienter samt att klienter har aktiviteter efter personliga behov och önskemål.

Vi söker en till flera assistenter som främst kommer att vistas tillsammans med klienten i hemmet där ni gör hushållssysslor samt rehabiliterings tränar, arbetet innebär även sociala aktiviteter ute i samhället.

Att samordna ett uppdrag om personlig assistans handlar mycket om att möta en klients vilja om hur de vill ha sin vardag och vad de vill göra och trygga dem genom närhet och professionell service.
För att vara den perfekta stödpersonen i livet för klienten i dennes vardag är det av stor vikt att du som söker tjänsten är kreativ, och kan visa ett genuint engagemang i uppdraget. Du som söker bör se yrket som personlig assistent som ett långsiktigt åtagande eftersom du känner att du har ett kall att jobba för och med andra människor.

Vi ser att du som söker är erfaren och helst utbildad inom omsorg. Du bör även ha livserfarenhet, vara kreativ, tålmodig och glad. Det är viktigt att du har egenskapen att se lösningar och inte problem. Du bör anse att arbetet är roligt och se det som en utmaning att motivera. Personlig lämplighet är alltid det främsta kriteriet alldeles oavsett bakgrund. Arbetstiderna är varierande och innefattar även helgjobb. Omfattning varierar från timvikarie till mer omfattande 75-100% tjänster beroende på klient och dina möjligheter. Utdrag från belastningsregistret samt körkort är ett krav.

Visa gärna ditt intresse genom att maila in din intresseanmälan och CV på: jobb@lunacare.se


Inlägg

Lediga tjänster: Personliga assistenter sökes

Av Luna Care AB Inga kommentarer

Vi har flera lediga tjänster. Sök och läs mer under Lediga tjänster


Inlägg

Nya viktiga förändringar för personal, klienter och gode män

Av Luna Care AB Inga kommentarer

Nya hårdare regler att följa från och med oktober

FÖRSÄKRINGSKASSAN har ändrat tidsredovisningsblankett FK 3059. Från och med september 2016 skall den nya blanketten användas. Samtliga arbetsplatser skall ha fått ut den nya blanketten som skall användas i god tid innan oktober. Har man börjat fylla i tider på den gamla måste dessa föras över till den nya blanketten innan påskrift och överlämning till Luna Care.

TIDRAPPORTER- VIKTIGT ATT NOTERA

Den 20 september är sista gången assistansersättning betalas ut i förskott till alla med schablonbelopp. För att kunna bevaka att lön utgår i tid måste tidigare regler kring tidrapporten skärpas och ändras till:

 

  • Tidrapport SKALL vara inne hos Luna Care senast den 3:e varje månad
  • Tidrapport skall vara signerad och summerad vid inlämnandet
  • Använd enbart blå kulspetspenna
  • kriv alltid in datum och telefonnummer

 

För klienter och gode män att tänka på angående räkningen

FÖRSÄKRINGSKASSAN har ändrat tidsredovisningsblankett FK 3059 och med tanke på att förskottsbetalning slopas från och med 20 september 2016 så är det nu viktigt för att bevaka utbetalning av beslut som skall gå till löner att räkning inkommer till Luna Care påskriven senast den 12:e varje månad. Detta för att löner skall garanterat kunna utgå i tid till personalen.

För den som vill läsa mer om förändringarna finns information här

 


Inlägg

Almedalen 2016 – ”Gisslansituation om funktionshinderrörelsen tvingas vara med att föreslå besparingskrav”

Av Luna Care AB Inga kommentarer

Socialdemokraten Lennart Axelsson beklagade hur direktiven till den nya LSS-utredningen var skrivna men uttryckte samtidigt en vädjan om att ”vi alla” skulle se mera positivt på utredningen. Uttalandet väckte spridda skratt i publiken och Henrik Petrén, RBU, svarade att det knappast fanns anledning att vara positiv.

Läs mer här


Inlägg

Anmälan av sjukdom – Journummer

Av Luna Care AB Inga kommentarer

Luna Care nås dygnet runt via vårt journummer. Dock önskar vi påminna om vilka rutiner som gäller för personal som inte kan närvara på sitt pass på grund av sjukdom:

  • Anmälan om sjukdom kan endast göras mellan 06.00-22.00 alla dagar i veckan
  • Jouren står till förfogande endast för akuta ärenden mellan 22.00-06.00

För mer information och ett klargörande kontakta gärna vår personalavdelning.

Hälsningar
Luna Care


Inlägg

”Regeringen har varit med och skapat bilden av kostnadsutvecklingen”

Av Luna Care AB Inga kommentarer

Niklas Altermark, statsvetare, Lunds Universitet – ”Regeringen har varit med och skapat bilden av kostnadsutvecklingen”

Regeringen har varit delaktig i att skapa bilden av hur personlig assistans domineras av fusk och vinsthungriga assistansanordnare. Utifrån detta görs nu generella nedskärningar, säger Niklas Altermark.
– Besparingar underbyggs även genom att assistansberättigade framställs som ”överutnyttjare” av systemet.

läs mer här..


Inlägg

”Avvecklingen av assistansen sker inte längre i smyg”

Av Luna Care AB Inga kommentarer

Bengt Westerberg inledde KFO.s seminarium om ekonomin i assistansbranschen med att säga att det som förut såg ut som en smygavveckling av assistansen nu blivit uppenbart. Det blev en stundtals het debatt där regeringsrepresentanten Madeleine Harby Samuelsson ofta hade svårt att freda sig och inte sällan uttalade orden ”jag hör vad ni säger”.

Läs mer på assistanskoll.se


Inlägg

Bengt Westerberg – ”Direktiven i den nya LSS-utredningen måste förändras”

Av Luna Care AB Inga kommentarer

Det finns ett akut hot mot personlig assistans säger Bengt Westerberg och pekar på regeringens direktiv till Försäkringskassan och den nya LSS-utredningen. Han varnar också för regeringens lagförslag om att kunna ändra schablonbeloppet.

Läs hela intervjun på assistanskoll.se


Inlägg

Sommar 2016: Öppettider från och med 1 juli till och med 7 augusti 2015

Av Luna Care AB Inga kommentarer

Luna Care kommer från och med den 1 juli 2016 (vecka 26) fram till den 5 augusti 2016 (vecka 31) att ha följande öppettider:

– Kontoret kommer att hålla öppet: måndag till fredag mellan 8:00 – 16:00

– Växeln kommer att ha följande öppettider: måndag till fredag 8:00 – 15:30

Vid akuta frågor utanför kontorstid eller när växeln är stängd, då kan ni ringa vårt journummer som är öppet dygnet runt, året om: 010-330 02 80

Trevlig sommar önskar vi på Luna Care!

 


Inlägg

Öppettider under midsommar

Av Luna Care AB Inga kommentarer

Måndag till onsdag under vecka 25 har kontoret öppet som vanligt. Kontoret stänger kl.16 torsdagen den 23 juni.

Freda­gen den 24/6, Mid­som­marafton, är kon­toret stängt.

Vid akuta frågor utanför kontorstid då växeln är stängd som inte kan lösas med hjälp av arbetsledning/arbetsledare på plats, då kan ni ringa vårt journummer som är öppet dygnet runt, året om: 010-330 02 80

Glad midsommar önskar vi på Luna Care!